Хотелиери от Слънчев бряг недоволни от проверките

Хотелиери от Слънчев бряг недоволни от проверките - E-Burgas.com

„Съюзът на собствениците“ в Слънчев бряг не одобрява начина, по който се извършват проверките в курорта. Браншовата организация ще изрази недоволството си в декларация, която днес ще бъде изпратена до МВР и до министерствата на финансите и на туризма, съобщи БНР.

Най-голямата браншова организация в Слънчев бряг – „Съюзът на собствениците“, настояват контролът да е за всички и да се проверяват и незаконните сергии, а не само хотели и заведения. Председателят на Съюза Елена Иванова коментира:

Искаме да има полиция, но нека тя да бъде по-дискретна. Не могат да бъдат с жилетки, автомати "Калашници", въоръжени до зъби.Това се наблюдава от туристите и все едно сме някакъв военен лагер.

От чуждите туристи няма постъпили оплаквания, защото визираните полицаи са извън курорта и не правят такова впечатление. Има обаче отлив на българи, които посещават комплекса за уикенд-туризъм, признава Елена Иванова:

Слънчев бряг е един доста елитен курорт и се посещава от една българска публика, която е сравнително заможна. Тези гости в момента ги няма. Скъпи, луксозни коли не се виждат и това всичко е резултат на присъствието на полицията и жандармерията.

Коментари

Още от последните новини