Хотели по морето затварят врати в разгара на сезона

Хотели по морето затварят врати в разгара на сезона - E-Burgas.com

В курортен комплекс „ Албена” затварят поетапно част от хотелите предаде "Нова". Една от основните причини е намаляващият брой на туристите, след като чартърните полети бяха преустановени, а Германия обяви Северното Черноморие за опасна дестинация.  През уикенда в курорта е имало над 8 000 туристи, но те вече намаляват.

„В момента работят 18 хотелски комплекса, има над 7000 госта. Решихме да затворим един от хотелите заради спадащата заетост, спирането на чартърните програми и по-кратките отпуски на гостите. Комплексът обаче работи, очакваме своите гости”, обясни  зам.-директорът  на к.к. „Албена”  Христо Пенев.

Гостите на затворените хотели ще бъдат пренасочвани към други.  Предстои затварянето на още едно място за настаняване. А до края на летните месеци и с намаляването на броя на гостите всички хотели в комплекса ще се затварят поетапно.

„Разчитаме на румънски и немски пазар.Министърът на туризма даде ясна заявка, че ще се преговаря за премахване на карантината в Германия”, обясни Пенев.

В к.к. „Албена” обаче се радват на уикенд туризъм. През събота и неделя плажовете са пълни. Според Пенев причината за това са ниските цени на плажни принадлежности. Той е категоричен, че загубите от пандемията могат само да бъдат намалени, но не и компенсирани.

Коментари

Още от последните новини