Хиляди чужденци натровени с алкохол по морето

 Хиляди чужденци натровени с алкохол по морето  - E-Burgas.com

Поне 3000 чужди туристи минават през държавните и частни клиники в Бургас и Варна заради алкохолно натравяне по време на почивката си у нас.

Най-голям е контингентът на частните кабинети към някои от хотелите в Слънчев бряг и Несебър, които на практика действат като изтрезвители, допълва "Монитор". Данните от туроператорите показват, че всяка вечер в бартуровете участват около 90 души от 20-30 хотела, което за 60 дни силен сезон прави поне 5400 пияни до козирката чужди туристи.

Според препатили представители на туроператорите половината от тях са за реанимация, защото са напълно неадекватни.

„Тези хора са записани от външни туроператори, които организират само баркролове и могат да са от 30 различни хотела. До края на тура вече никой не знае кой какъв е и от кой хотел е. Тази година режим, контрол и ограничение в часовете, когато да приключват баркроловете, няма. След като обиколят 20-30 заведения и изпият по няколко питиета във всяко от тях, туристите се превръщат в полутрупове. Трима туроператори да приберат по хотелите 90 пияни туристи - това е просто абсурд. Повечето се губят", разказва запознат с туровете. По думите му, за да не си губят туристите, в някои хотели са оборудвани частни клиники с линейки за прибиране на алкохолизирани туристи.

Коментари

Още от последните новини