Горещините продължават, лек спад на температурите по морето

Горещините продължават, лек спад на температурите по морето - E-Burgas.com

Денят започва с минимални температури от 23 до 18 градуса. Преди обед ще има разкъсани облаци над западните и централните части от страната, а на изток ще бъде слънчево. Следобед над Добруджа и над планините Рила, Пирин и над Родопите ще превали. Вятърът ще бъде слаб до умерен от север-североизток, със скорост и до 30 км/ч. Максималните температури ще бъдат от 33 до 38 градуса, а по Черноморието до 30-32 градуса.

Над планините облачността ще бъде разкъсана, повече следобед над източна Стара планина и над Родопите, със следобедни слаби превалявания. Максимални температури на 2500 м ще бъдат около 15-16 градуса, а на 1500 м - до 21-23 градуса.

По Черноморието следобед ще се заоблачи и ще превали слабо. Вятърът ще бъде от североизток, слаб до умерен и ще понижава усещането за топло и задушно време. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 30 до 32 градуса. Морската вода е с температура от 27 до 28 градуса. Вълнението по северното крайбрежие ще е слабо с височина на вълните до метър и половина.

Над Балканите през следващите дни ще прониква по-хладен и влажен въздух от север - северозапад и ще има разхлаждащи валежи, съобщи Bulgaria ON AIR. От четвъртък до края на седмицата започва период със сухо и горещо време. В традиционно най-топлите места температурите ще достигат до 39 градуса.


 

Свързани статии
Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Облачна събота с дъжд в източните райони Облачното и дъждовно време остава и днес Слънчев уикенд, но истинската зима се задава Времето остава топло и днес Слънчево и топло време по Черноморието Предимно слънчево време на Коледа Облачно и ветровито време в неделя
Тагове
време
Коментари

Още от последните новини