Голям остава броят на желаещите да се ваксинират и днес

Голям остава броят на желаещите да се ваксинират и днес - E-Burgas.com
Архив БГНЕС

Броят на желаещите да се ваксинират остава голям и днес. На много места в страната работата на изнесените пунктове и на кабинетите за ваксинация продължава и през почивните дни, показа БНТ. 

Само до обяд на пункта за ваксинация пред НДК в София бяха имунизирани 40 души. Образува се и опашка, която обаче е по-малка от опашките за ваксинация от изминалите дни.

Продължава тенденцията желаещите да се имунизират да избират най-често еднодозовата ваксина на "Янсен". Хора от опашките споделят, че са избрали почивните дни, защото през седмицата са на работа.

В Пловдив от рано сутринта желаещи да се имунизират се наредиха пред изнесените пунктове и дежурните кабинети. В града под тепетата обаче най-големи са опашките за ПСР-тестове пред лабораториите.

Ръстът на заболеваемостта и необходимостта от зелен сертификат в Пловдив води много хора пред центровете за имунизация, но също и пред ковид зоните в града. Това обаче създава объркване и местата се превръщат в конфликтна точка.

Свързани статии
Отново пунктове за ваксиниране отварят врати на различни места в страната Къде има пунктове за ваксиниране в неделя? Отново изнесени пунктове и кабинети за ваксиниране през уикенда, ето къде Нестандартна агитация: Кмет праща съселяни на море в Приморско, ако се ваксинират Продължава интензивната ваксинация след въвеждането на "зелен сертификат" Слаб интерес към ваксинирането в Бургаско отчитат от Областна администрация Ето къде в страната можете да се имунизирате срещу ковид през уикенда Около 60 бургазлии са си поставили трета доза ваксина, засилен е интересът сред лекарите Изнесени пунктове за ваксиниране в страната, в Бургас имунизират в "Метро" 230 хиляди българи над 65 години могат да се ваксинират безплатно срещу грип
Тагове
ваксиниране
Коментари

Още от последните новини