Гимназиите в "червените зони" продължават дистанционно и след 11 ноември

Гимназиите в

След 11 ноември онлайн обучението ще продължи само в някои области, тоест локално. Гимназиите в "червените зони" трябва да продължат дистанционно. Висшите учебни заведения сами ще решават как да продължат лекциите. Това обяви пред   Нова тв образователният министър Красимир Вълчев.

Според него това е най-добрият вариант, за да може по-голям процент ученици да учат присъствено.

"Търсим формулата между това да пресечем заразата и да се научим да живеем с вируса", поясни Вълчев. По думите му училищата трябва да затворят последни.

Учителите обаче все по-често искат да излизат в отпуск и да преподават онлайн, поясни министърът.

"Колегите са уплашени. Не може да пренебрегнем факта, че вирусът е опасен", коментира Красимир Вълчев.  

По думите му само 0,4 % от учениците не са се включили в обучението в електронна среда през март.  Министърът обяви, че не се предвижда затваряне на детски ясли и градини. Годината няма да бъде обявена за нулева, увери Вълчев.

Свързани статии
Преустановяват учебните занятия на учениците от 5 до 12 клас в Бургас? Учениците от 5 до 12 клас остават на дистанционно обучение и този месец Учители искат онлайн училище поне до края на годината Повече от 2/3 от учителите искат да преподават дистанционно Всички ученици да завършат дистанционно, предлагат от синдикат "Образование" Учениците се връщат в клас само за седмица с часове по математика и български? До две седмици става ясно кога и как ще завърши учебната година Без оценки и нови уроци за учениците в седмицата преди Великден
Тагове
дистанционно обучение червена зона
Коментари

Още от последните новини