Германия – хит в пътуванията за Великден

Германия – хит в пътуванията за Великден - E-Burgas.com

Тази година Германия е хит сред българите при пътуванията около предстоящия Великден, обобщава онлайн туристическа агенция eSky. За периода от 6 до 10 април най-много самолетни билети са закупени именно за тази дестинация – 18,8%. На второ място се нарежда Италия, за където са купени малко над 15 на сто от всички билети. На трета и четвърта позиция застават Великобритания и Испания, съответно с 12,6% и 11,1%.

Сред най-популярните дестинации в Германия са Франкфурт и Мюнхен.

Италия ще е посещавана най-вече заради Рим и Милано с почти еднакъв брой закупени самолетни билети за периода, а безспорният фаворит сред пътуващите със самолет в Обединеното кралство е Лондон. Данните не са изненадващи, предвид големия брой българи, живеещи в тези градове, наличието на изгодни полети и множеството културни забележителности.

Освен българите, които ще изберат да посрещнат празниците извън страната, много от живеещите в чужбина наши сънародници пък ще се приберат по родните си места.

Най-голям брой пътуващи към страната ни ще има от същите държави, споменати по-горе, но с по-различно процентно разпределение, а именно – Германия (24,2%), Великобритания (15,1%), Италия (12,4%), Испания (10,6%). Най-много нашенци предстоят да се приберат от Лондон, Рим, Мадрид, Франкфурт и Берлин.

Коментари

Още от последните новини