Ген. Мутафчийски: Дистанция и маски докато няма ваксина срещу Covid-19

Ген. Мутафчийски: Дистанция и маски докато няма ваксина срещу Covid-19 - E-Burgas.com
nova.bg

Докато още не е открита ваксина срещу коронавируса, която да е безопасна и да дава сигурност, трябва да правим това, което световната научна общност популяризира - да спазваме социална дистанция и да носим маски.

Това каза началникът на Военномедицинската академия генерал-майор дмн Венцислав Мутафчийски, който получи почетното звание "Доктор хонорис кауза” на официална церемония във Висшето воемнноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна, съобщиха от ВМА, цитирани от Frognews.bg.

Защо маски? Защото маската намалява вирусния пазар, обясни той.

По думите му и в момента специалистите от ВМА са на мисии зад граница. В момента те са три - в Африка, Азия и на Балканите, обясни Мутафчийски. И допълни, че за военните лекари, участващи в мисиите, се изискват качества, които трудно се изграждат в цивилните университети - да бъдат силни, волеви, устойчиви офицери, които могат да вземат бързо решения и да остават непоклатими, независимо от предизвикателствата.

Свързани статии
Ген. Мутафчийски: До края на годината ще имаме 12 млн.ваксини, отварятнето на фитнесите е опасно Ген. Мутафчийски: Побеждаваме пандемията, до април можем да ваксинираме 100 хил.души Общината закупува 10 кислородни концентратори за УМБАЛ-Бургас Оборудваха операционна в бургаската болница за пациенти с Covid-19 Доц. Кунчев за предизвикателството за дебат: Плашиха ни и с протести! Мутафчийски: По Черноморието има повече софийски коли отколкото местни
Тагове
мутафчийски корнавирус
Коментари

Още от последните новини