Създаването на Бургаския черноморски туристически район е под въпрос

Създаването на Бургаския черноморски туристически район е под въпрос - E-Burgas.com

Създаването на Бургаския черноморски туристически район e под въпрос, алармира на извънредна пресконференция упълномощеният  представител на Учредителния комитет на Организация за управление на района Живко Табаков.  

В препъникамък се превръщат трите общини Царево, Созопол и Приморско, чиито кметове Георги Лапчев, Пайанот Рейзи и Димитър Германов не са присъствали на учредителното събрание на 22 февруари. На събранието е трябвало да присъстват кметовете или техните заместници на всички 12 общини-участници, както и представители на пет неправителствени организации. Очаква се на 15 март да се проведе второ такова събрание и в случай, че на него отново има остстващи, организацията няма да бъде учредена, което пък по закон ще забави създаването й с поне още две години. 

Живко Табаков се закани още тази седмица да сигнализира за това премиера Бойко Борисов, министъра на туризма Николина Ангелкова, вице-премиера Валери Симеонов и Петър Кънев от Комисията по туризъм в НС. Той припомни, че трите въпросни общини са взели решения на Общински съвети да излъчат свои предствители на събранието и тяхното отсъствие е меко казано изненадващо. 

Според Живко Табаков туристическият регион ще даде възможност за еврофинансиране, общо участие по туристически изложения и предлагането на по-качествен туристически продукт. Той призна, че не е говорил с кметовете на трите общини и само може да гадае, защо са решили да отсъстват от учредителното събрание. 
 

Коментари