Евтино море след седмица

Евтино море след седмица - E-Burgas.com

Евтиното море започва от 20-ти август. Само след седмица желаещите да почиват на родното Черноморие ще могат да го направят с 20% отстъпка от августовските цени. Това обяснява за "Стандарт" директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

Докато преди години намаленията започваха от началото на септември, сега цените на записванията в последната минута падат 10 дни по-рано. Това е така, защото след 20-ти се получава дупка за хотелиерите. Българите, които почиват през август, държат това да се случи през първите две седмици на месеца. В същото време хората са свикнали, че евтиното море започва в самия край на сезона през септември и продължават да резервират тогава, когато има повече места.

През септември в по-малките курорти могат да се намерят квартири за по 5-8 лева на нощувка и такива от 20 лева на вечер в хотели. През последните години обаче има и тенденция българите да предпочитат да отскачат до морето няколко пъти през уикенда, вместо веднъж за седмица или две, както бе преди години, обяснява Драганов.

 

Коментари

Още от последните новини