Евгений Мосинов: Можем да бъдем по-добри стопани на "Нефтохимик"

Евгений Мосинов: Можем да бъдем по-добри стопани на

"Оказа се, че сме мащеха към собственото си търговско дружество"  заяви общинският съветник 

Община Бургас може да бъде по-добър стопанин на футболния клуб "Нефтохимик". Това заяви общинският съветник Евгений Мосинов по време на днешната извънредна точка в местния парламент, на която се обсъждаше бъдещето на клуба. 

Той припомни, че общинатa държи 82% от акциите на клуба, които трябва да управлява, защото така или иначе никой не ги иска. Мосинов направи и отчет на сегашното положение в отбора. 

"Дружеството е успяло да изплати към момента задължения от публичен характер към НАП в размер на 40 хил. лв. Това е станало с цената на забавени заплати на персонала, на треньорите и много лишения. Фонд заплата е 23 хил. лв. За около 23 щатни служители. Затова дружеството се натъква на феномена бягство на футболисти, които отиват другаде за по-добри резутлати." обърна се към съветниците Евгений Мосинов. 

Според него има смисъл общината да поддържа най-голямата школа в града, стига това да се прави с разум и контрол. Той припомни, че в момента дружеството при много строги икономии поддържа ДЮШ и прави опит да задържи отбора в професионалния футбол. 
 

Коментари

Още от последните новини