Ето какво е нужно на първолаците за училище

Ето какво е нужно на първолаците за училище - E-Burgas.com

Дълъг е списъкът с учебни помагала и принадлежности, които е нужно родителите на всеки пръволак да приготвят за училище. Справка в сайтовете на някои от бургаските училища сочи, че задължителните неща, които трябва да бъдат закупени са: 5 броя тетрадки с тесни и широки редове и още толкова с малки квадратчета, цветни моливи, флумастери и водни бои, чертожни инструменти, моливи за писане, острилка, гума, несесер и химикали. А също и блок за рисуване или скицник, четки за рисуване, гланцово блокче, ножичка, сухо лепило и екип за спорт. В много от учебните заведения има задължителни униформени облекла, който могат да бъдат закупени от различни места. За всичко това, разбира се е нужна и подходяща раница, в която малчуганът да носи всичко необходимо.

Така подготовката на едно дете за първи клас излиза средно около 250-300 лева и то ако покупките се правят в средно статистически магазин и не търсят скъпи маркови стоки.

Учебниците за децата са безплатни, но те трябва да бъдат добре пазени, а при евентуалното им повреждане следва родителите следва да купят нов учебник, или да възстановят стойността му в училището.

Коментари

Още от последните новини