Ел Масри с предложение фонд да помага на бедните българи в кризата

Ел Масри с предложение фонд да помага на бедните българи в кризата - E-Burgas.com

Много фирми получиха милиарди за магистрали и др., да покажат, че са патриоти не само на думи

Да се създаде фонд, в който български и чуждестранни фирми, печелили скъпоструващи обществени поръчки, да помагат на най-бедните българи в очертаващата се финансова криза. Това предложи бургаският предприемач от ливански произход Зияд Ел Масри, който е осбственик на едноименното ДКЦ, в емоционално видеопослание във фейсбук, в което отправи критики към управляващите.

Той не е съгласен, че държавата не може да отдели няколко милиарда, с които да подпомогне затруднени, след извънредните мерки, бизнеси и хора, както правят повечето европейски държави. „Както успяхме да намерим милиарди за военни самолети, които ще получим през 2025, така трябва да намерим милиарди и за хората. Европейските държави отделят пари, а тук се призовават бизнесмени да продават колите си, за да плащат на служителите, и кой ще ги купи тези коли?“, недоумява Масри.

Дискриминирана ли е клиниката „Ел Масри“? Втора седмица никоя институция не се интересува от диализния център

 

„Много фирми печелиха милиарди от магистрали и много други заявки, сега е моментът да покажат, че са патриоти не само на думи. Това е проблем на държавата и тя трябва да си го реши. Никой не пита фирмите от къде намират пари за осигуровки, сега и мен не ме интересува държавата, откъде ще намира пари и да ни помага. Защото ще дойде моментът, в който хората ще имат нужда от пари, от хранене. Затова казвам, че коронавирусът е сериозен проблем, но гладът и хаосът, са по-сериозен проблем“, казва собственикът на ДКЦ „Ел Масри“ във видеото си.

Ел Масри твърди, че хората са си изпълнили своя дълг, като приема мерките и си остават по-домовете, сега и държавата трябва да си изпълни своя, защото коронавирусът остава след себе си бомба със закъснител и тя ще се активира, когато април месец хората си отворят хладилниците и дойде времето за осигуровките.

Коментари

Още от последните новини