Едва 15 свободни ковид легла в Бургаската болница, спират плановите прием и операции

Едва 15 свободни ковид легла в Бургаската болница, спират плановите прием и операции - E-Burgas.com

От днес спира плановият прием и планови операции в Бургаска област, а голяма част от леглата в ковид отделенията са заети. Лечебните заведения се задъхват от липса на кадри, показа репортаж на NOVA.  Учениците остават в класните стаи до края на срока, въпреки че има 105 карантинирани паралелки, а 400 преподаватели са извън строя.

Зам.-директорът на УМБАЛ Бургас д-р Светослав Тодоров споделя, че има 15 свободни ковид легла. "Положително е, че значителна част от заразените се лекуват вкъщи. Можем да осигурим леглова база, но имаме проблем с кадровия дефицит. Командироваме, преструктурираме отделения, медицинският персонал е уморен. Всеки ден колеги се карантинират", разкри той.

По думите му има недостиг на ковид медикаменти, но се използват заместители. "Надяваме се и на финансова подкрепа", каза още той.

Свързани статии
38 са новозаразените с ковид у нас 60 са новозаразените с ковид у нас Безплатни прегледи на детския слух организира УМБАЛ Бургас 3,5% са положителните ковид проби у нас Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид Нови 121 човека са новозаразени с ковид Новият омикрон вече е у нас 80 души са новозаразените с ковид у нас COVID-19: Излекуваните са повече от новозаразените
Тагове
ковид умбал
Коментари

Още от последните новини