Едва 15 свободни ковид легла в Бургаската болница, спират плановите прием и операции

Едва 15 свободни ковид легла в Бургаската болница, спират плановите прием и операции - E-Burgas.com

От днес спира плановият прием и планови операции в Бургаска област, а голяма част от леглата в ковид отделенията са заети. Лечебните заведения се задъхват от липса на кадри, показа репортаж на NOVA.  Учениците остават в класните стаи до края на срока, въпреки че има 105 карантинирани паралелки, а 400 преподаватели са извън строя.

Зам.-директорът на УМБАЛ Бургас д-р Светослав Тодоров споделя, че има 15 свободни ковид легла. "Положително е, че значителна част от заразените се лекуват вкъщи. Можем да осигурим леглова база, но имаме проблем с кадровия дефицит. Командироваме, преструктурираме отделения, медицинският персонал е уморен. Всеки ден колеги се карантинират", разкри той.

По думите му има недостиг на ковид медикаменти, но се използват заместители. "Надяваме се и на финансова подкрепа", каза още той.

Свързани статии
Отново под 10 хил. нови случая за денонощие 9916 са новите случай на ковид Нов анти рекорд: 12 399 заразени за ден у нас Отново надхвърлихме 11 000 новозаразени, лек скок и при хоспитализираните Лекари: След Нова година се чувстваме като опълченци 9874 са положителните тестове за ковид у нас 8932 са новите случаи на COVID-19 у нас Отново над 10 000 новозаразени у нас Остава висок броят на новозаразените у нас Продължава да расте броят на заразените ученици в областта
Тагове
ковид умбал
Коментари

Още от последните новини