Дом за възрастни хора пламна с ковид в Ямбол, заразените са 60

Дом за възрастни хора пламна с ковид в Ямбол, заразените са 60 - E-Burgas.com

От направените 170 бързи антигенни тестове на потребителите и на целия персонал в Дома за стари хора в Ямбол са установени 60 положителни проби, взети от възрастните хора, и седем от персонала, съобщи директорът на РЗИ д-р Лиляна Генчева. На всички с положителни резултати ще бъдат направени и PCR-тестове.
Инспектори от РЗИ са извършили проверка в дома и са връчили предписания за предприемане на допълнителни противоепидемични мерки, предава БТА. Определени са местата за изолация на заразените, ако някои от PCR-тестовете се окажат положителни.
Днес ще бъдат извършени PCR-тестове и на 24 потребители и 20 души персонал в Дома за стари хора в село Болярско, община Тунджа. Двама от домуващите там са заразени с коронавирус и са изолирани.

Свързани статии
Ковид взе нови 14 жертви за ден в областта Медици: Получилите първа доза от "Астра Зенека" да се ваксинират и с втора Германия готова да закупи руската ваксина без посредничеството на ЕС Отново ръст на заразените с ковид 240 новозаразени в областта за ден, петима са починали В Бургас: Отлагат по няколко пъти часове на граждани с придружаващи заболявания, поради липса на ваксини Спешната помощ в България на предела на възможностите си Кардиологията на УМБАЛ Бургас става ковид-отделение, пациентите се пренасочват към други болници В Бургаско: 9 загубиха битката с ковид за последното денонощие, ръст на болни в няколко общини "Пфайзер" и "Модерна" тестват ваксина за деца над 12 години
Тагове
covid 19 заразени
Коментари

Още от последните новини