Дом за възрастни хора пламна с ковид в Ямбол, заразените са 60

Дом за възрастни хора пламна с ковид в Ямбол, заразените са 60 - E-Burgas.com

От направените 170 бързи антигенни тестове на потребителите и на целия персонал в Дома за стари хора в Ямбол са установени 60 положителни проби, взети от възрастните хора, и седем от персонала, съобщи директорът на РЗИ д-р Лиляна Генчева. На всички с положителни резултати ще бъдат направени и PCR-тестове.
Инспектори от РЗИ са извършили проверка в дома и са връчили предписания за предприемане на допълнителни противоепидемични мерки, предава БТА. Определени са местата за изолация на заразените, ако някои от PCR-тестовете се окажат положителни.
Днес ще бъдат извършени PCR-тестове и на 24 потребители и 20 души персонал в Дома за стари хора в село Болярско, община Тунджа. Двама от домуващите там са заразени с коронавирус и са изолирани.

Свързани статии
Нова заплаха: Друг коронавирус е с потенциал за нова пандемия! Стартира вземане на кръв в Бургас за създаване на лечебна плазма, чакат се дарители Най-после осигуряват безплатни COVID-тестове 25 души се заразиха в център за деца във Варна Лекуват първи случаи на заразени с грип и ковид едновременно 2689 заразени с COVID-19, близо 600 са излекувани МОН с препоръки: Онлайн обучение първо при гимназистите Великобритания отчете най-големия брой починали от коронавирус в Европа Според европейските служби: В България най-лошото тепърва предстои 57 заразени и четирима починали за денонощието
Тагове
covid 19 заразени
Коментари

Още от последните новини