Дом за възрастни хора пламна с ковид в Ямбол, заразените са 60

Дом за възрастни хора пламна с ковид в Ямбол, заразените са 60 - E-Burgas.com

От направените 170 бързи антигенни тестове на потребителите и на целия персонал в Дома за стари хора в Ямбол са установени 60 положителни проби, взети от възрастните хора, и седем от персонала, съобщи директорът на РЗИ д-р Лиляна Генчева. На всички с положителни резултати ще бъдат направени и PCR-тестове.
Инспектори от РЗИ са извършили проверка в дома и са връчили предписания за предприемане на допълнителни противоепидемични мерки, предава БТА. Определени са местата за изолация на заразените, ако някои от PCR-тестовете се окажат положителни.
Днес ще бъдат извършени PCR-тестове и на 24 потребители и 20 души персонал в Дома за стари хора в село Болярско, община Тунджа. Двама от домуващите там са заразени с коронавирус и са изолирани.

Свързани статии
Столично училище се превърна в огнище на ковид 393 новозаразени с COVID-19 за денонощието, починаха 36 души 652 нови случая на ковид, 31 души са починали Доц. Ангел Кунчев: До 2-3 месеца ще има лекарство срещу ковид -19 Медицинският център на УМБАЛ Бургас осигурява зелен коридор за ваксинации срещу КОВИД-19 по празниците 1 759 са новите случаи на коронавирус Ковид взе нови 14 жертви за ден в областта Медици: Получилите първа доза от "Астра Зенека" да се ваксинират и с втора Германия готова да закупи руската ваксина без посредничеството на ЕС Отново ръст на заразените с ковид
Тагове
covid 19 заразени
Коментари

Още от последните новини