До дни връщат "зелените коридори" за възрастни хора в магазините

До дни връщат
onsent.yahoo.com

София-град, Шумен, Бургас и Враца са сред проблемите области, посочи проф. Ангелов

Нови мерки в момента няма да въвеждаме, защото най-важните, които дават резултат във всички държави по света, които са приложими и при нас, вече са въведени. Това каза пред БТВ здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов.

Това е носенето на маски на закрито и на октрито, ако не може да се спазва дистанция, дезинфекция и дисциплина, обясни той.  "Дисцплината обаче ни куца, важен е разумът да се спазват тези мерки", каза още здравният министър. 

Нова мярка ще бъде само задължителното осигуряване на "зелени коридори" за възрастните над 65 години. Здравният министър обясни, че заповедта му ще бъде издадена следващите дни. 

По думите на министъра в обществото има напрежение по отношение на училища, но той подчерта, че те няма да бъдат затваряни. „Има разписани ясни критерии, те са разпространени във всички училища. Важен е локалният подход, ако затваряме училища, има такива, в които няма нито едно болно дете. Това би било липса на справедливост.”, каза проф. Ангелов.

София-град, Шумен, Бургас и Враца са сред проблемите области, посочи проф. Ангелов „Там,където хората не искат да разберат тези мерки, резултатът е видим, там, където се спазват, също.”, каза здравният министър. Той даде за пример Добрич, където след предприетите мерки, взети с разум, е дадем резултат.  

Коментари

Още от последните новини