Димитър Николов: За 11 години от летището в Равнец бе откраднато всичко, което можеше да се открадне

Димитър Николов: За 11 години от летището в Равнец бе откраднато всичко, което можеше да се открадне - E-Burgas.com

Кметът оттегли докладната записка за ПУП-а на територията и покани заинтересованите страни в експертен съвет

Кметът Димитър Николов оттегли докладната записка за приемане на ПУП на бившето летище Равнец след близо час и половина дебати в залата. Той покани всички заинтересовани страни в експертен съвет, където да бъдат преценени всички плюсове и минуси, преди докладната да бъде внесена отново през септември. 

"Аз лично съм много доволен от дебатите и искам да кажа, че всички сте прави. Всеки иска нещо да се случи и да бъде много по-добре от състоянието на зоната в Равнец." заяви Николов. 

Той припомни, че през последните 11 години е водил разговори с всички военни министри за тази зона. Николов е поискал от Военното министерство да направи необходимото за запазване на целостта на тази територия. 

"Предупредих, че ако не засилят охраната, разрушителните последствия ще бъдат пагубни. Силовите кабели, за които предупреждавах че струват много пари, бяха измъкнати и изкопани. Всички метални тръби бяха откраднати. Накрая след като се открадна всичко, което можеше да се открадне от тази територия - тухли, керемиди и строителен материал, не остана нищо. Тогава държавата видя, че не е в бъдещите инвестиционни планове да развива военно летище Равнец." заяви Николов. 

В последствие са били изпратени експерти от НАТО, които също са сметнали че тази територията не е съвместима с бъдещите военни планове. Чак тогава територията е била гласувана на община Бургас.

"Всички искаме едно. Но да се случи нещо на тази територия трябва да има интерес. Толкова много години към тази територия никой не проявяваше интерес. За да се случи нещо на тази територия, тя трябва да бъде регулиран поземлен имот. Първата стъпка, която трябва да направи община Бургас е да влезе в регулация." обърна се Николов към съветниците. 

Димитър Николов заяви още, че това в момента е единствената територия, която е достатъчно голяма, за да привлече инвеститори като индустриална зона. 

 

Коментари

Още от последните новини