Д-р Емануил Найденов: Хората в Англия и Холандия искат затягане на мерките, тук обратното

 Д-р Емануил Найденов: Хората в Англия и Холандия искат затягане на мерките, тук обратното  - E-Burgas.com

Коронавирусът придоби известност. Мерките са такива, защото има очаквания на обществото нещо да се случи, обясни д-р Емануил Найденов в студиото на "Тази сутрин" по bTV.

"Общественият натиск в Холандия и Англия беше за затягане на мерките, тук обратното искат хората - разхлабване на тези мерки заради бизнеса. Общественият натиск може винаги да бъде двупосочен, ще видим какъв ще е резултатът. Това не е особено опасна инфекция, това не е ебола, не означава, че някой ще загине. До месец повечето от нас ще имат положителни тестове." заяви д-р Найденов.

Според него е по-добре да има извънредно положение, за да няма бедствено положение и в един момент да няма къде да се лекуват пациентите. 

"Знаем, че грипният вирус мутира. Не знаем дали догодина няма да е същото с мутирал коронавирус, но след тази пандемия ще има изводи. Когато се тества популацията, ще стане ясно кои са рисковете. Не само бързите, а и бавните и сигурни тестове също дават фалшиви резултати. Изводът ще се направи от положителните тестове, независимо, че ще има доста отрицателни. Не се страхувайте, краят му се вижда. Песента на този вирус е изпята, обърна се към зрителите гостът в студиото." обобщи д-р Найденов.

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Ето кога сваляме маските
Тагове
коронавирус
Коментари