Д-р Брънзалов: Симптомите на "Камбоджа" са подобни на ковид, по-опасен е за децата

Д-р Брънзалов: Симптомите на

Не може да кажем, че грипът ”Камбоджа” е настъпил. Той няма да протече по някакъв различен начин от останалите случаи, които сме имали досега. Симптомите са подобни на COVID-19. Децата са най-застрашени. Симптомите ”Камбоджа” се проявяват буквално за часове. Имаме ваксини срещу грипа, които са безплатни.

Говорил съм с доц. Ангел Кунчев да удължим срока за имунизация, който е до 31-ви декември, с още поне 15 дена". Това заяви д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на Управителния съвет на Българския лекарски съюз. Той допълни, че няма интерес от ваксините към обикновения грип.

"Аз самият не съм изхвърлял ковид ваксини. Има единични дози, които остават, защото пациентът в последния момент се отказва. За тази година съм направил около 1100 дози. Надявам се, че ще имаме достатъчно време населението да се ваксинират срещу "Камбоджа". Ако имаме симптоми и неразположение, отидете при лекар. Нека да не се самоизследваме и да се самолекували", каза още д-р Брънзалов пред bTV.

Свързани статии
Грипна ваканция и за учениците от Ямбол И София област обявява грипна епидемия Отменя се грипната епидемия в Бургаско, значителен спад на заболелите Кои области у нас са в грипна епидемия и какво трябва да знаем за грипа Последен присъствен в бургаските училища, въведен е строг контрол на входа Кантарджиев: Пикът на грипа ще е в средата на февруари Ангел Кунчев: Навлизаме в грипната вълна Доц. Кунчев: Завръщат се вируси и грип, забавени от ковид Топлото време отлага пика на грипа Д-р Николова: Грипната вълна ще дойде, сега е времето за ваксини
Тагове
грип
Коментари