Черната вдовица Веселина уморила съпруга си от глад и жажда

Черната вдовица Веселина уморила съпруга си от глад и жажда  - E-Burgas.com

Жената го държала повече от година в плен, а две години след убийството продължила да взима пенсията му

Обвинената в убийството на съпруга си Веселина Гинева го е държала година и три месеца в плен, преди да извърши ужасното престъпление. Това става ясно от обвинението на прокуратурата. Освен това 60-годишната учителка е продължила да взима пенсията на мъртвия си съпруг Димитър близо две години след жестокото убийство. Става дума за сериозната сума от 800 лв. на месец, тъй като Димитър навремето работил в Нефтозавода. За две години Веселина успяла да ощети НОИ с близо 22 хил. лв. 

Смята се, че мъжът е бил тежко болен и е починал от системно недохранване и лишаване от вода. 

Преди време съсед се натъкнал на бележка "Спасете ме! Умирам" между етажите. Той повикал полиция, а униформените били принудени да разбият вратата, след като никой не отворил. Те заварили Веселина и Димитър в банята, след което болният мъж бил настанен в болница. Не след дълго обаче жената си го прибрала вкъщи, за да се грижи за него. 

"Не съм го убила. Оставих го в Морската градина, който мине да види дали е убит или сам си е починал" заяви Веселина пред съда. Тя допълни, че мъжът и алкохолик и алкохолна невропатия на долните крайници. Лекарите я предупредили да не му спирам рязко алкохола, затова тя му давала малко бира и ракия. 

Веселина имала едно дете и два аборта от съпруга си. Тя заяви, че много го обичала и изтъкна, че съпругът и се казвал Митко, също като брат й. 

Димитър имал голяма рана на гърба си, но Веселина умишлено не потърсила лекарска помощ. 

Жената е учителка по образование и не чува с едното ухо. Днес тя поиска да бъде пусната под домашен арест. 

Коментари

Още от последните новини