Черешовите дървета поглъщат въглероден диоксид

Черешовите дървета поглъщат въглероден диоксид - E-Burgas.com

Черешовите дървета могат да компенсират парниковите емисии - едно черешово дърво може да погълне 9 кг парникови емисии годишно, увериха южнокорейски учени, предаде БТА.

Корейският институт за горски изследвания оповести, че черешовите дървета могат да са от полза за съкращаване на парниковите емисии, които допринасят за климатичните промени. Хипотетично погледнато, 250 черешови дървета, всяко от които на 25 години, могат да абсорбират 2,4 тона въглеродни емисии, а това е средното количество замърсяване от пътнически автомобил годишно.

В Южна Корея има 1,5 милиона черешови дървета, сочат статистически данни от 2018 г. Тези дървета могат да погълнат въглеродните емисии от 6000 автомобила годишно.

Страната сега е по средата на сезона на цъфтежа на черешовите дървета, но излизанията навън са ограничени заради пандемията от новия коронавирус. Южнокорейци обикновено се събират в парковете, за да се полюбуват на цъфтежа на черешовите дървета. Миналия уикенд обаче малко хора се появиха на обществени места. 

Коментари

Още от последните новини