Бургаският съд остави "на топло" обивнен в документни престъпления

Бургаският съд остави

Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо измамникът Красимир, привлечен като обвиняем за документно престъпление. Той е обвинен, че в началото на лятото пред Областен отдел „Автомобилна администрация"  в Бургас, при условията на продължавано престъпление, като подбудител и помагач в съучастие с друго лице, умишлено го е склонил чрез обещаване на материална облага в пари и улеснил чрез набавяне на неистинска лична карта, съзнателно да се ползва пред „Автомобилна администрация“ фалшивия паспорт.

Според съда е налице първата предпоставка за вземането на най-тежката мярка за неотклонение, т.е. престъплението, за което е привлечен като обвиняем Красимир се наказва с „Лишаване от свобода" или друго по-тежко наказание.

От събраните на този момент доказателства, съдебната инстанция счете, че е налице обосновано предположение за авторство на деянието. Съдът намери, че по делото липсват данни за опасност от укриване, но е налице опасност от извършване на престъпление от страна на обвиняемия.

Видно от справката за съдимост на Красимир, той е бил осъждан със споразумение от 2016 г. за тежко умишлено престъпление, като деянието, което се твърди да е извършил понастоящем, е в изпитателния срок на това предходно осъждане.

Съдебната инстанция не пренебрегна и обстоятелството, че с конкретното престъпление се засягат обществени отношения, като се допускат лица, без необходимите знания да управляват моторни превозни средства, което създава потенциален риск за живота и здравето на неограничен кръг от хора.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжен съд – Бургас в тридневен срок.

Коментари

Още от последните новини