Бургас ще има ново лятно кино с най-големия екран в България

Бургас ще има ново лятно кино с най-големия екран в България  - E-Burgas.com
*снимката е илюстративна /tradeinflatables.com

Димитър Рачков ще открие новата придобивка утре

Безплатно лятно кино под звездите събира жителите и гостите на Бургас от 16 август от 21 септември в Морската градина. Те ще могат да гледат 12 култови филма в шест поредни уикенда на най-големия екран у нас с площ от над 100 квадратни метра. Първата прожекция е на 16 август, с начало: 20:00 часа, а старт ще даде любимецът Димитър Рачков. Специалната инициатива е избрана от феновете на "Бургаско" пиво в рамките на кампанията "Виж Звездите", подкрепена от Община Бургас.

В продължение на повече от месец жителите на Бургас и региона имаха възможност да гласуват на сайта www.burgasko.bg и да изберат обществената кампания, която да се реализира в града: изграждане на мобилна обсерватория в Морската градина, лятно кино в Морската градина или плажен спортен комплекс на Централния плаж. С 44% от гласовете феновете решиха победителят да бъде безплатното лятно кино, което ще се открие този петък, 16-и август, в Приморски парк, в близост до спирката на ул. "Константин Величков".

Кампанията е подкрепена от известния бургазлия - актьора Димитър Рачков, който участва в клиповете на инициативата за социални летни преживявания. Бургаско създаде три дизайнерски кена, които визуализираха възможностите за забавни и полезни градски активности в разгара на сезона.

Преди всяка прожекция зрителите ще могат да участват в интерактивна игра, в която през своите смарт устройства ще отговарят на въпроси, свързани с предстоящия филм. Наградите в кратките куизове с кино въпроси ще бъдат безплатни пуканки и колекционерски кенове "Бургаско".

Съзвездие от български и световни актьори като Том Харди, Джъд Лоу, Александър Алексиев, Том Ханкс, Филип Аврамов, Вин Дизел, Иван Бърнев и Майкъл Фасбендър ще посрещне гостите на най-голямото кино на открито у нас с капацитет от 300 седящи места. Всеки ще може да гледа тези звезди под открито небе в компанията на освежаващия вкус на Бургаско.

Денят на Бастилията с Идрис Елба  16.08
Възвишение с Александър Алексиев 17.08
Лари Краун с Том Ханкс 23.08
Първичен код с Джейк Джиленхол 24.08
Легенда с Том Харди 30.08
Кецове с Филип Аврамов 31.08
Като готвачите с Жан Рено 06.09
Дом Хемингуей с Джъд Лоу 07.09
Стъпки в пясъка с Иван Бърнев 13.09
Хрониките на Ридик с Вин Дизел 14.09
Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна с Роберт Густафсон 20.09
Макбет с Майкъл Фасбендър 21.09

Коментари

Още от последните новини