Бургас се помоли за мир в Деня на Освобождението

Бургас се помоли за мир в Деня на Освобождението - E-Burgas.com

фициалната церемония по отбелязването на Трети март започна в 11:00 часа на площад „Атанас Сиреков“, където се проведе военен ритуал по издигане на флаговете на Република България, Европейския съюз и Община Бургас.

Веднага след това представители на бургаското православно духовенство отслужиха молебен за мир и спиране на военните действия в Украйна.

„Ние искаме да спре тази кръвопролитна война, защото няма по-лошо нещо от изгубени човешки животи. Нека Бог да пази България“, каза кметът Димитър Николов.

Програмата, организирана от Община Бургас, продължи с поднасяне на венци и цветя пред Руския паметник и заупокойна молитва в памет на загиналите за Освобождението от османско иго.

В Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“ възпитаници на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ изнесоха концерт, посветен на Освобождението.

По повод Трети март всички експозиции на Регионалния исторически музей са отворени и приемат посетители при свободен вход. Те бяха посетени от възпитаници на бургаското ОУ „Елин Пелин“, които научиха интересни факти по време на открит урок за историческите събития от 1877 – 1878 година.

Коментари