Бургас изгражда водопроводна мрежа за минерална вода

Бургас изгражда водопроводна мрежа за минерална вода - E-Burgas.com

Общината трябва да осигури съфинансиране в размер на 700 хил. лв. от собствени средства

Община Бургас подготвя проектно предложение „Изграждане на водопроводна мрежа за минерална вода, в. Минерални бани. Общата дължина на мрежата е 2 85 8м. Стойността на проекта е в размер 1 405 248.70лв., от които община Бургас ще плати половината 702 624,35 лв със собствени средства. Другата половина ще бъде финансирана по Пилотна схема на Инвестиционна програма Минерална вода на Национален Доверителен Екофонд (НДЕФ). 

Проектът включва реконструкция на сондаж Б-191 и сондаж Б-165, като към настоящия момент се използва ресурса на минерални води само от първия. С реализацията на проекта се предвижда захранването с минерални води на на други обекти за балнеолечение, профилактика и спортна дейност, като плувен басейн „Минерални бани", плувния басейн с олимпийски размери в "Славейков" и Центъра за рехабилитация и психологическа подкрепа за деца.

За целите на кандидатстване по програмата община Бургас разработи бизнес план, който показва възвръщаемост на 50% от инвестицията на седмата година от реализацията на проекта. Бизнес планът е разработен на база постъпленията от такса за ползване на минералната вода и заплащане на услугата за водопренос от съществуващи захранени обекти и прогнози за захранване на три нови такива.

Коментари

Още от последните новини