Борисов за БСП: Даже оставка не могат да си подадат!

Борисов за БСП: Даже оставка не могат да си подадат! - E-Burgas.com

На "Позитано" 20 даже и оставка не могат да подадат. Това каза министър-председателят Бойко Борисов във връзка с отказа на председателя на БСП Корнелия Нинова да подаде оставка, съобщава "Фокус". 

На въпрос дали би коментирал вътрешнополитически теми, Борисов заяви, че това не е интересно. "Сега сме високо технологично ориентирани в България, на най-високо ниво", заяви той.

Той бе на среща с еврокомисаря по цифровата икономика и общество Мария Габриел и с ръководителя на ГД "Свързаност" към ЕК Роберто Виола във връзка със закупуването на суперкомпютър за страната ни. 

"Суперкомпютърът ще даде огромна възможност за автомобилните производители, медицината и строителния бранш в България", заяви премиерът. И допълни: "Ще вложим милиони евро заедно с ЕК. Ние даваме на хората, занимаващите се с инвестиции, работно място, което ще работи 24 часа в денонощието. Надали извън сферата на тясно профилираните специалисти някой може да си представи, че тези машини правят 4 млрд. операции в секунда".

"България ще даде 12 млн. евро за суперкомпютъра, той трябва да е готов до 2020 г. Общата инвестиция за суперкомпютъра е 1 млрд. евро. от тях 486 млн. евро са от Европейската комисия, а останалите са от държавите-членки и частните партньори", обясни европейският комисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел.

Коментари

Още от последните новини