Борисов: НОИ ще фалира, ако покрие хилядите под карантина с болнични

Борисов: НОИ ще фалира, ако покрие хилядите под карантина с болнични  - E-Burgas.com

Премиерът Бойко Борисов е притеснен НОИ да не фалира, ако много хора у нас се наложи да останат под карантина.

„По-притеснено ми е при една епидемия от коронавирус колко ще издържи системата на НОИ“, подчерта Борисов, цитиран от "Дарик". С това изказване той визира болни или само контактни по време на 14-дневния карантинен период.

"Г-жа Нинова каза държавата да поеме грижата за хората, които са в карантинен период. Сега действащият закон е първите три дни да се поемат от работодателя, а 11 от НОИ. Ако нараснат на 50-100 -200 хил. хората, които си стоят вкъщи и държавата им поема болничните листове, НОИ ще се изпразни. Просто трябва да мислим, че и след нас управляващите ще имат нужда от средства", изрази притеснението си премиерът пред депутатите.

След него пък Георги Свиленски от БСП изказа недоволство, че социалистите били извикали министър-председателя на изслушване за тол системата, а той говори за коронавируса.

Свързани статии
Националният оперативен щаб вече ще дава брифинги сутрин Covid-19 издържа три часа на хартия и седем дни на пластмаса Близо 2000 под карантина в област Бургас, доброволци ще чистят автобусите Общински съвет с мести в зала "Бойчо Брънзов", съветниците ще спазват дистанция Ангелкова призна: Туризмът е спрял, сезонът може да започне чак през август Кметът с твърди действия към безотговорните бургазлии, маха пейките от парковете (Снимки) Ген. Мутафчийски вече ще дава инфо по веднъж на ден Мащабна дезинфекция ще окъпе Кумлука в понеделник Доброволци се включват в битката с вируса в Бургас, магазините ще раздават маски на възрастните Мъж със съмнение за коронавирус е приет в Инфекциозното тази сутрин
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини