Близо 5000 кубика боклук събрани при почистването на Бургас

Близо 5000 кубика боклук събрани при почистването на Бургас - E-Burgas.com

4 800 кубика отпадъци бяха събрани при пролетното почистване в общината. Това каза директор на Дирекция “Околна среда” Павлин Михов пред радио "Фокус". 

По неговите думи, това са най-вече строителни и селскостопански отпадъци, изхвърлени на нерегламентирани места, главно в землищата на съставните селища на общината.

„Като цяло количеството нерегламентирани отпадъци намалява от година на година. Това показва, че гражданите са все по-отговорни към опазване на околната среда и по-непримирими към замърсяването й, защото голяма част от почистването на такива нерегламентирани сметища бяха в резултат на информация, подадена от граждани. Тази година пролетното почистване приключи в рамките на 32 работни дни, което е с близо 19 дни по-кратко от предходната година, което е най-вече в резултат на добрата организация, създадена от обслужващата ни фирма „Титан”, които в рамките на тези дни успяха да се справят с почистването на абсолютно всички замърсявания на територията на общината”, каза още Михов. 

Коментари

Още от последните новини