Благотворителен базар се проведе в Равда

Благотворителен базар се проведе в Равда - E-Burgas.com

В Равда се проведе благотворителен базар под мотото „Коледа за Сами и приятели“. Тази инициатива е част от по-мащабните благотворителни мероприятия, провеждащи се по инициатива на Сдружението на творците и занаятчиите и Община Несебър, както и с личната подкрепа на кмета на общината - Николай Димитров.

Базарът откри Андон Бакалов- кмет на Равда, който благодари на всички, дали приноса си в организацията на благотворителната инициатива и на жителите на селото, отворили сърца към апела за помощ за Сами и Ники Включиха се Кметство Равда, деца от детска градина „Мечо Пух“, пенсионерски клуб „Детелина“, танцов клуб „Равдалина“,Група за изворен фолклор „Вардарка“ и Ротари клуб. 

В благотворителното събитие още на 14.12 се включиха деца, родители и учители от училище „ Св. Св. Кирил и Методий“- Равда. Събраната от учениците в този ден сума се вля в средствата от общата акция, продължила и на другия ден. 

Интересът към базара беше огромен и изложеното бе продадено почти изцяло. За краткото време на провеждането му, базарът събра 4070 лв., с които ще бъде подпомогнато лечението на деца с увреждания.

Крайната сума, събрана от жителите на Равда надвишава 6000 лв. 

 

Коментари

Още от последните новини