Без знаци пред камерите на пътя

Без знаци пред камерите на пътя  - E-Burgas.com

Край на знаците, които ни предупреждават за камери по пътищата. Депутати от ГЕРБ внесоха в парламента промени в Закона за движение по пътищата, които премахват предупредителените знаци, съобщава Дарик.

Промените ще решат няколко проблеми, обясни народният представител Станислав Иванов. Те са насочени към тестването на водачите за алкохол и наркотични вещества, както и присъствието на контролиращите органи на мястото, където се заснема движението с мобилни камери, както и наличието на знаци, предупреждаващи за камери. В събота на среща с премиера Бойко Борисов бяха обсъдени мерки срещу "войната" по пътищата. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев отбеляза, че е крайно време да се премахнат предупредителните табели за камери по пътищата.

В кулоарите на парламента Радев отбеляза, че не се притеснява от протести на шофьори срещу предложените промени в закона за движени по пътищата. "Експерти сравняват периодите преди и след поставяне на предупредителните знаци. Оказва се, че по-добре е да ги няма. Такова ни е обществото-има нужда от изненади", обясни министърът и изрази надежда промяната да дисциплинира водачите.

 

Коментари