Бейби бумът в ZOO Бургас продължава с пълна сила (видео)

Бейби бумът в ZOO Бургас продължава с пълна сила (видео) - E-Burgas.com

В зоокомплекса край кв. Черно море, известен с името ZOO Бургас продължават да се раждат всякакви бебета тази пролет. От управата на парка се похвалиха пред e-Burgas.com, че вече са горди собственици на малък елек лопатар и носато мече. Те са се родили само в рамките на 24 часа и вече радват посетителите на комплекса.

Малкото еленче вече тича след майка си и опознава новия си дом. То тежи едва няколко килограма, но през следващите месеци ще расте с много бързи темпове. В природата тялото на елена лопатар достига дължина около 140 см и височина до 90 см. Нормалното тегло на мъжките елени е 80 – 90 кг, но може да достигне и до над 200. Женските са по-леки – около 40 килограма. Рогата на елена са разширени накрая във вид на лопати, като от задната им страна излизат по 7 – 9 израстъка. Напред от главното стъбло са насочени още 2 израстъка. Женските индивиди нямат е тъмнокафява с бели овални петна и едри тъмни ивици по средата. Отстрани и по корема е по-светла. През лятото тя е ръждивокафява, а през зимата почти сива.

Носатите мечета (коати) в ZOO Бургас пък са сред любимците на посетителите. Те са хищници и се изяждат по немалко количество пилешко на ден, но с радост похапват и от морковите, които децата им подават през клетката. Животинките са изключително интересни за България, тъй като се срещат само в Южна Америка. Новороденото носато мече все още е сляпо и безпомощно, но се радва на обичта на грижовната си майка, която не го изпуска от поглед. 

Видео
Коментари

Още от последните новини