Бенчо Бенчев и Несрин Узун остават без повдигнати обвинения, за сега

Бенчо Бенчев и Несрин Узун остават без повдигнати обвинения, за сега - E-Burgas.com
Кадър: Frognews

Общинският съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Несрин Узун засега остават без обвинения за участие в организирана престъпна група, съобщиха от Специализираната прокуратура, предаде bTV.

Те и другите четирима, които бяха задържани в Истанбул заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите, са освободени от ареста на бургаската полиция.

Бенчо Бенчев и останалите са били разпитани като свидетели по досъдебното производство за организираната престъпна група. Но вече е образувано ново разследване – за лично укривателство.

Специализираната прокуратура в София е събрала достатъчно доказателства за това престъпление, но то е от компетентността на районните прокурори в Бургас. Така че те трябва да решат дали Бенчо Бенев и останалите ще бъдат обвинени.

Димитър Желязков беше задържан в истанбулски хотел, а по-рано през седмицата 19 сочени за негови приближени бяха заловени в Бургаско в хода на операция срещу организирана престъпна група за рекет и наркоразпространение.

Снощи на летището в София е задържан един от тримата, които бяха обвинени задочно за участие в организираната престъпна група веднага след акцията. Той е пристигнал в страната с полет от Испания.

Общинският съветник втори мандат в Несебър Пейо Янков все още е в неизвестност.

Коментари

Още от последните новини