България с два финала при девойките от първия ден на ЕП по художествена гимнастика в Киев

България с два финала при девойките от първия ден на ЕП по художествена гимнастика в Киев - E-Burgas.com

Българските гимнастички изпълниха програма максимум в първия ден на европейското първенство по художествена гимнастика, което се провежда в столицата на Украйна Киев.

В изпълниенията с въже Ева Брезалиева игра много силно и с оценка от 21.100 точки и се класира за финалите с трети резултат от намерилите място във финала.

Стиляна Николова също се представи отлично в изпълненията с топка и с оценка от 21.950 точки също намери място след финалистките с четвърти резултат.

Според регламента при девойките няма многобой, при тях днес и утре са квалификации за финалите на отделните уреди, където ще се разпределят медалите. Във финалите при девойките се класира по една гимнастичка от държава.

В днешните квалификации с въже Стиляна допусна грешки и получи оценка 19.750 точки. В изпълнението на Ева с топка също имаше сериозна грешка и тя бе оценена с 19.900 точки.

В неофициалното класиране за многобоя Стилияна Николова е 4-та, а Ева Брезалиева е 6-та.

Днес България беше без съдия на масата, защото  Рада Вражева беше рефер на линия.

Оценките на девойките (индивидуално) от квалификациите и тези на ансамблите-жени ще сформират сбора, от който ще се излъчи победителя в отборното класиране.

България няма да участва в тази надпревара, защото ансъмбъла ни при жените се оттгели заради положителен тест за Covid-19 на Ерика Зафирова.

Утре надпреварата в квалификациите при девойките продължава с изпълненията на вторите два уреда - бухалки и лента.

Коментари

Още от последните новини