Ало измамници искат 4 900 лв. за лечение на COVID-19 в Карнобат

Ало измамници искат 4 900 лв. за лечение на COVID-19 в Карнобат - E-Burgas.com

Ало измамници искат по 4900 лева за лечение на коронавирус в Карнобат, предаде БНТ. 

Измамниците се обаждат и искат ценни вещи и парични суми за закупуването на кръвна плазма от вече преболедували хора от COVID-19, която е необходима за лечението на близък роднина на възрастния човек, който се е заразил, обяснява говорителят на полицията в Бургас.

"Тези телефонни измамници имат много добра информация и знаят къде да ударят точно. Аз познавам две жени, които са измамени с 5-цифрени суми", жител на Карнобат пред БНТ.

През последните дни обажданията са зачестили. 

По думите на кмета на Община Карнобат Георги Димитров там работят главно мулетата, "защото тези, които ги организират, поне практиката на полицията това е показала, даже не са в България. Звънят от Румъния. Обикновено на домашни телефони, което не е много трудно, защото е достатъчно да намериш един стар телефонен указател, в който пишеше и телефонните номера и кои са им притежателите".

От Общината са започнали кампания с раздаването на брошури срещу новите измами, като публикували и съобщение в общински вестник.

Към момента извършителите все още не са задържани.

Свързани статии
80-годишна баба се преобърна с Дачията си край Карнобрат Тежко ПТП в Карнобат, автомобил се обърна по таван МВР със спецакция срещу лихвари в Карнобат Заваръчни дейности по покрива на училището в Карнобат предизвикали пожара? Пожар пламна в карнобатско училище, местни и айтоски огнеборци гасиха пламъците Съдия Татяна Станчева-Иванова отново оглави Районния съд в Карнобат Влакът за София блъсна камион до жп гарата в Карнобат (Снимки) ТИР катастрофира между Зимница и Карнобат Жена загина в пожар в карнобатско село Защо в карнобатските села благодарят на депутатите от ГЕРБ
Тагове
карнобат ало имамници
Коментари

Още от последните новини