Ало измамници искат 4 900 лв. за лечение на COVID-19 в Карнобат

Ало измамници искат 4 900 лв. за лечение на COVID-19 в Карнобат - E-Burgas.com

Ало измамници искат по 4900 лева за лечение на коронавирус в Карнобат, предаде БНТ. 

Измамниците се обаждат и искат ценни вещи и парични суми за закупуването на кръвна плазма от вече преболедували хора от COVID-19, която е необходима за лечението на близък роднина на възрастния човек, който се е заразил, обяснява говорителят на полицията в Бургас.

"Тези телефонни измамници имат много добра информация и знаят къде да ударят точно. Аз познавам две жени, които са измамени с 5-цифрени суми", жител на Карнобат пред БНТ.

През последните дни обажданията са зачестили. 

По думите на кмета на Община Карнобат Георги Димитров там работят главно мулетата, "защото тези, които ги организират, поне практиката на полицията това е показала, даже не са в България. Звънят от Румъния. Обикновено на домашни телефони, което не е много трудно, защото е достатъчно да намериш един стар телефонен указател, в който пишеше и телефонните номера и кои са им притежателите".

От Общината са започнали кампания с раздаването на брошури срещу новите измами, като публикували и съобщение в общински вестник.

Към момента извършителите все още не са задържани.

Свързани статии
Млад мъж от Карнобат изгори къщата си в опит да се стопли Педагози от Карнобат получиха нови знания за работа с незрящи деца Намалиха присъдата на шофьор убил две жени на тротоар в Карнобат Президентът Румен Радев идва в Карнобат за празника на града Убиецът Алекси от Церковски отива на съд Отвориха за движение магистралата край Карнобат Влекач изсипа каси с бира на "Тракия" край Карнобат и затвори магистралата (Снимки) Продължава да е ограничено движението на магистралата в района на Карнобат Влак натоварен с над 1т масло се запали на жп гара Карнобат Карнобат се готви за Великден при строги мерки
Тагове
карнобат ало имамници
Коментари

Още от последните новини