81 деца от училища и детски градини са заразени от началото на учебната година

81 деца от училища и детски градини са заразени от началото на учебната година - E-Burgas.com

От началото на учебната година 81 деца от училищата и детските градини са дали положителни проби за Covid-19, съобщават от Министерството на образованието.

Педагозите с положителни проби са 70, или 0,07 на сто от всички учители. 104-ма души са под карантина заради контакт с болни ученици, учители или близки.

Всеки десети учител в София ще бъде тестван за антитела, съобщи директорът на столичната здравна инспекция д-р Данчо Пенчев. Кампанията е започнала още в началото на септември и вече са тествани около 400 педагози, допълни той.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов подчерта, че установените досега заразени учители и ученици са били инфектирани преди началото на учебната година.

Свързани статии
БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните 4 училища в страната и 622 паралелки учат дистанционно МОН: Учителите да носят маски и по време на час Без маски за децата в предучилищна и детските градини В Бургас представиха новия медицински софтуер за училища и детски градини Ето кога сваляме маските Даряват медицински софтуер за бургаските училища Бургас и Царево с висок брой новозаразени с ковид Виолета Илиева, РУО: Корпусите няма да решат проблема с броя на учениците, нужно е ново училище Скочиха новозаразените в областта, четири общини с по над 10 нови случая
Тагове
училища детски градини коронавирус
Коментари

Още от последните новини