64 лекари и над 60 сестри от Бургас са под карантина или с ковид

64 лекари и над 60 сестри от Бургас са под карантина или с ковид - E-Burgas.com

64 лекари и над 60 медицински сестри от областната болница в Бургас са или под карантина, или болни от Covid-19. Това каза кметът Димитър Николов, цитиран от БНР. Той заяви, че предвидените средства за празничните програми на Никулден и Коледа ще бъдат пренасочени за обезпечаването на болниците в града.

Бургас достигна второ място в статистиките по заболяемост с Covid-19 в страната. На този фон много от лекарите и медицинските сестри в областната болница в момента не са на работа, каза Николов.

Утре на Никулден, когато Бургас чества своя празник, 3хиляди порции печена риба и рибена чорба ще бъдат раздадени на лекарите и пациентите в бургаските болници, заяви още кметът.

Със спестените средства от Никулден и Коледа община Бургас ще закупи консумативи, предпазни облекла и апаратура за болниците в града, допълни той.

Свързани статии
Ваксинирани лекарка и санитарка се заразиха с коронавирус Големите европейски държави отново затягат мерките срещу ковид Ремонтите на бургаските болници продължават и през 2021 МИнистерство отпуска 129 млн.лв. за борба с пандемични кризи Ген. Мутафчийски: Побеждаваме пандемията, до април можем да ваксинираме 100 хил.души Три пъти повече излекувани от ковид през последната седмица Национална стратегия предвижда закриване на болници у нас Наблюдава се трайна тенденция за намаляване на забарзените 100 Центъра за спешна помощ получиха нови компютри Проф. Балтов: След затягане на мерките положението в болниците е малко по-добро
Тагове
умбал болници ковид лекари медици
Коментари

Още от последните новини