64 лекари и над 60 сестри от Бургас са под карантина или с ковид

64 лекари и над 60 сестри от Бургас са под карантина или с ковид - E-Burgas.com

64 лекари и над 60 медицински сестри от областната болница в Бургас са или под карантина, или болни от Covid-19. Това каза кметът Димитър Николов, цитиран от БНР. Той заяви, че предвидените средства за празничните програми на Никулден и Коледа ще бъдат пренасочени за обезпечаването на болниците в града.

Бургас достигна второ място в статистиките по заболяемост с Covid-19 в страната. На този фон много от лекарите и медицинските сестри в областната болница в момента не са на работа, каза Николов.

Утре на Никулден, когато Бургас чества своя празник, 3хиляди порции печена риба и рибена чорба ще бъдат раздадени на лекарите и пациентите в бургаските болници, заяви още кметът.

Със спестените средства от Никулден и Коледа община Бургас ще закупи консумативи, предпазни облекла и апаратура за болниците в града, допълни той.

Свързани статии
21 бургазлии са приети в болница с ковид, 111 са новозаразените в областтаБлизо 4000 пребориха коронавируса, двойно по-малко са новите случаиОтново ръст на новозаразените с ковид в Бургаско2096 са новозаразените, рязък скок в БургасЕдва 38 новозаразени в Бургаско, но 14 починалиРекорден брой жертви на ковид у нас, над 2,4 хиляди новозаразениПроф. Кантарджиев: Притеснява ме отварянето на стадионите и нощните заведенияКоронавирусът погуби 27-годишен здрав младежПодпомагат болниците със 129 млн.лв. за борба с коронавирусаНовозаразените с ковид по-малко от излекуваните
Тагове
умбал болници ковид лекари медици
Коментари

Още от последните новини