64 лекари и над 60 сестри от Бургас са под карантина или с ковид

64 лекари и над 60 сестри от Бургас са под карантина или с ковид - E-Burgas.com

64 лекари и над 60 медицински сестри от областната болница в Бургас са или под карантина, или болни от Covid-19. Това каза кметът Димитър Николов, цитиран от БНР. Той заяви, че предвидените средства за празничните програми на Никулден и Коледа ще бъдат пренасочени за обезпечаването на болниците в града.

Бургас достигна второ място в статистиките по заболяемост с Covid-19 в страната. На този фон много от лекарите и медицинските сестри в областната болница в момента не са на работа, каза Николов.

Утре на Никулден, когато Бургас чества своя празник, 3хиляди порции печена риба и рибена чорба ще бъдат раздадени на лекарите и пациентите в бургаските болници, заяви още кметът.

Със спестените средства от Никулден и Коледа община Бургас ще закупи консумативи, предпазни облекла и апаратура за болниците в града, допълни той.

Свързани статии
Бургас вече разполага с телемедицина (Снимки) 38 са новозаразените с ковид у нас 60 са новозаразените с ковид у нас Безплатни прегледи на детския слух организира УМБАЛ Бургас 3,5% са положителните ковид проби у нас Болници у нас пред закриване заради липса на лекари Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид Нови 121 човека са новозаразени с ковид Новият омикрон вече е у нас
Тагове
умбал болници ковид лекари медици
Коментари

Още от последните новини