12 души ще се борят за едно място в 51-членния местен парламент в Бургас

12 души ще се борят за едно място в 51-членния местен парламент в Бургас - E-Burgas.com

12 души ще се борят за едно място в 51-членния местен парламент в Бургас. 566 души от 20 партии и коалиции се борят за 51 места в общинския съвет на града. Някои от кандидатите ви представяме сега.

Според Георги Маринчев от ГЕРБ трите най-належащи проблема пред Бургас е възстановяване на инфраструктурата в града. „Хората с право недоволстват срещу ремонтите. Вторият приоритет е държавния бюджет, общината има 34 готови проекта, които чакат реализация”, обясни той.

Севделина Турманова, кандидат за общински съветник от ГЕРБ обясни, че основният фокус на тяхната политическа група ще бъдат младите хора. „Бургас е известен със собствения си модел на образование, ще разкриваме нови факултети, ще подкрепим програмата за саниране. Изграждането на детска болница „Света Анастасия” е във фокуса на нашата програма”, допълни тя.

Иван Иванов от „Средноевропейска класа” заяви, че основният им приоритет е икономическото състояние и това, че Бургас е на 14-то място по средна работна заплата в страната. „Вторият приоритет – инфраструктурата на града, дупки по пътищата, ВиК проблеми. Третият основен проблем е увеличаване на броя на хората с дихателни и онкологични проблеми”, каза той.

За Боян Царев,кандидат за общински съветник от СЕК приоритет е и възстановяването на летище „Равнец”. Така ще се разкрият около 8 000 работни места с голяма добавена стойност. Втори приоритет – четирилентовия път с Малко Търново, което ще помогне за стокообмена с Турция. „Ако един общински съвет не може да тласне премиера и министъра да осъществи един голям проект, ще опровергаем това. Жителите на „Меден рудник” всяка седмица прекарват по 4 часа в задръстване, имаме лесно решение за там”, допълни той.

Основният приоритет за Мариян Иванов от „Възраждане” е борба с „вредното 16-годишно управление на ГЕРБ, което докара Бургас до това състояние. Ще работим за възстановяване на инфраструктурата, в кв. „Долно езерово” имаше среща заради проблемите след ремонтите на ВиК. Бургас е мръсен и презастроен, ще се борим за контрол върху сметопочистването и сметоизвозването и за една нормална икономическа среда, която да подпомага малкия и средния бизнес и да осигури и предприятия с висока добавена стойност. Най-належащо е да сменим властта в Бургас”.

За Виолета Диянова, кандидат за общински съветник от „Възраждане” основните им акценти са по-добра комуникация с гражданите, да се включат обществените обсъждания, по-добра среда – масово се режат дървета без да са уведомени хората, допълни тя.

Представителите на ПП-ДБ Митко Иванов и д-р Мартин Кръстев обясниха, че в Бургас има противоречие между лъскавата опаковка. „Дълбоко пазена тайна е, че градът е на едно от последните места по работна заплата”, каза Иванов.

Според  д-р Мартин Кръстев основният им приоритет е да осигурят заложените точки – достъп до здравеопазване на уязвими групи и разкриване на денонощен стоматологичен кабинет. „Бургас през лятото става едно милионен град и е недопустимо да не се покриват тези нужди”, каза той.

Коментари

Още от последните новини