"Зелена зона" решава проблема с паркирането край Морската градина

Паркирането в близост до плажа ще бъде платено само през лятото

"Зелена зона" за паркиране ще бъде въведена в Бургас от следващата година. Това ще стане, ако бъде прието предложението на кмета Димитър Николов, който е входирал докладна записка за изменение и допълнение Наредбата за условията и реда за платено и безплатно паркиране в града. Тя ще бъде гласувана на декемврийската сесия на Общински съвет - Бургас.

Идеята е зоната да работи като платена само през активния туристически сезон - от началото на месец май до края на септември. Освен това „Зелена зона“ за платено паркиране да бъде в часовете от 11:00 до 20:00 часа.

Николов се аргументира с увеличения брой на автомобили на територията на града и засиления трафик през летния сезон в зоната, граничеща с Морската градина. Това налага да се предприемат мерки по ограничаване на случаите на неправомерно паркиране около блоковите пространства. 

"В последните години Приморски парк на Бургас се превърна в желано и атрактивно място, както за жителите, така и за гостите на града. Посещенията в тази част на гр.Бурагс се увеличиха с предлаганите атракции и организираните мероприятия в експозиционен център Флора, плувния басейн и Летен театър. Освен това, разположението на парка, в близост до жилищна зона, през летния сезон, значително затруднява, а от м. Май до м. Октомври прави невъзможно паркирането на автомобили на живущите в цялата територия около парка." пише Николов в докладната. 

"Зелена зона" 1: От ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ до ул. „Велико Търново“; Зоната заключена между ул. „Георги Баев“, ул. „Поморие“, ул. „Велико Търново“, ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ и ул. „Адам Мицкевич“;

"Зелена зона" 2: ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ от ул. „Велико Търново“, до ул. „Поморийска“ и паркинга на Северния плаж. 

Коментари

Още от последните новини