Здравни инициативи за най-малките в Несебър

Здравни инициативи за най-малките в Несебър - E-Burgas.com

За втора поредна година в детска градина „Мечо Пух“- Равда се провежда инициативата "Седмица на здравите зъбки" съобщи " Дарик" .Тя се осъществява съвместно с д-р Светла Стоянова, която предоставя безплатен  профилактичен преглед на всяко дете.

Децата от подготвителните групи "Теменужки" и "Пчелички" посетиха  зъболекарския кабинета, придружавани от учителите на групите, директора на детското заведение и родители, проявили интерес към инициативата. На 28.10.2019 г. д-р Стоянова ще проведе беседа във всяка група на ДГ "Мечо Пух"  за важността от грижите за зъбките, правилното хранене и хигиената, която трябва да се спазва, за да бъдат зъбките здрави.

През изминалата 2018-та година д-р Стоянова изготви безплатен индивидуален картон на всяко дете, осигури безплатни профилактични прегледи и проведе две беседи за грижата за зъбките в ДГ "Мечо Пух" - обща и по групи. Посредством състезания и игри възпитаниците на ДГ "Обзорче" демонстрираха здравословен начин на живот чрез спортуване и консумиране на любимите  плодове и зеленчуци. 
 

Коментари

Още от последните новини