Завърналите се българи сега пак искат да напуснат страната

Завърналите се българи сега пак искат да напуснат страната  - E-Burgas.com

Все повече българи, които са се завърнали у нас, правят опити да напуснат страната. Това обяви в студиото на предаването "Денят започва с Георги Любенов" вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева. Ограничителните мерки в Европейския съюз и България трябва да паднат поетапно. Външно министерство подготвя финансова и материална помощ за българската ни общност в Босилеград, засегнати от затварянето на границите.

"Докато в първите две седмици получавахме между 1500-700 обаждания на ден основно от хора, които питаха как да се приберат в България, сега започват все повече и повече да са обажданията към МВнР как да се върнем обратно." заяви Екатерина Захариева. 

Тя припомни, че границите със САЩ са затворени, с повечето европейски държави - също. Студентските бригади към Америка засега остават в сила, но програмите за работа в чужбина са под въпрос.

Захариева призова българите да си останат у нас, защото родното селско стопанство ще има нужда от работна ръка. 

Свързани статии
Българите зад граница с все по-слаб интерес към изборите Над 142 хил. българи са се завърнали от чужбина по време на извънредното положение Димитър Николов: Законът си е закон, няма как да спрем самолета от Лондон
Тагове
българи в чужбина
Коментари

Още от последните новини