Затвор и глоба за Ахмед Али от "Победа", който си прибра 2 кг. кокаин от склад за банани

Затвор и глоба за Ахмед Али от

Окръжен съд – Бургас одобри постигнато споразумение между Окръжна прокуратура – Бургас, подсъдимият Ахмед А. и неговия защитник, по дело с предмет – държане на наркотични вещества с цел разпространение. Съдът наложи на подсъдимия наказание „Лишаване от свобода" за срок от 2 години и 10 месеца и „Глоба" в размер на 10 хил. лв.

Подсъдимият Ахмед Али призна, че 17 февруари миналата година е държал в дома си в "Победа" два пакета кокаин на стойност 381 537,20 лв.

Али е работел в склад за цитрусови плодове, където през август 2019-та полицията откри 57 килограма кокаин в кашон с банани. Явно задържаният е успял да вземе част от намерения наркотик. 

Деянието е извършено от подсъдимия виновно, при форма на вината „пряк" умисъл. Бургаският окръжен съд намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и на морала, поради което следва да бъде одобрено.

Окръжен съд – Бургас потвърди наложената мярка за неотклонение „Гаранция" спрямо Ахмед А. и забраната да напуска пределите на Република България.

Постигнатото споразумение не подлежи на обжалване или протестиране и действа като влязла в сила присъда.

Коментари

Още от последните новини