Защо просто не си признаете, че сте хомофоби?

Защо просто не си признаете, че сте хомофоби? - E-Burgas.com

19 април 2021 година. НАСА извърши първия контролиран полет на друга планета. В Бургас общински съветник се възмути от евентуалното провеждане на гей парад. Както и много други хора разбира се.

Днес председателят на ВМРО в Бургас Георги Дракалиев попита публично кмета дали ще предприеме действия по недопускане провеждането на гей парад с концерт на пл. „Тройката“. Притесни се също така, че ще има сблъсъци.

В отвореното писмо, което бе разпратено и до всички медии от Дракалиев, той цитира онлайн петиция на граждани, които са против провеждането на парада. В някоколко абзаца той общо взето обяснява, че на него и на някакви други хора парадът не им харесва, което е достатъчен аргумент той да бъде забранен. В нито един момент той не цитира правен аргумент, но пък си позволява етикета „неуместна проява“. Под неуместна проява отново разбирайте „мен това не ме кефи, значи не трябва да го има“.

Напълно разбираемо. Бих се изненадал, ако председателят на партията, която смята сексуалното образование за разврат, да харесва идеята за гей парад. Не там е работата обаче. Не е работата на кой какво му харесва. Ако всеки забраняваше това, което не му харесва, то общинските съветници атеисти щяха да забранят шествията за Великден, а общинските съветници пацифисти – военните паради. Защото те могат да използват абсолютно същите аргументи. „Нека всеки си изповядва каквто иска религия, но защо трябва да ми го навира в лицето?“ или „Разбирам, че имаш голям танк и голяма пушка, но защо трябва да я размахваш пред лицето на детето ми?“. Оставете за миг пристрастията настрана, поемете си дълбоко въздух и ми обяснете каква е разликата?

Най-лошото от всичко е лицемерието. Г-н Дракалиев, ще си признаете ли, че сте хомофоб? Ще имате ли достойнството да напишете второ публично писмо, в което да кажете „Да, аз съм хомофоб, не харесвам нехетеросексуални хора и ако зависеше от мен всички всички щяха да живеят живота си по моя начин, защото аз съм прав, а те грешат“? Ще го направите ли? Или ще излезете с аргумента, че някой не иска да ви навира нещо в лицето?

Добре, нека да си поговорим за това. Може ли с реални аргументи, различни от това, което вие считате за морално, да обясните какъв е вашият проблем с такова събитие? Притеснявате се, че някое дете ще „обърне резбата“, след като е видяло шестващи хора с тениски, на които има повече от три цвята ли? Нали това значи въпросното „навиране в лицето“, за което всички в България вече говорят вече 15 години.

Само искам да припомня, че в Бургас няколко поредни години се провеждаше парад на традиционното християнско семейство“, който на национално ниво бе подкрепен от лидера на вашата партия Красимир Каракачанов. Хората, участващи в това шествие размахваха плакати, според които всичко различно от хетеросексуалността е „разврат“. По-смешното е обаче, че на част от плакатите имаше цитати от Библията. Същата в която има десетки пасажи свързани с изнасилване, робство, убийство и насилие (само ме помолете и ще ви ги извадя). Не става ясно обаче защо те не бяха по плакатите. Или цитираме само това, което ни е удобно, а другото го подминаваме?

Това според вас не е ли провокация? Да сте чули някой човек с различна сексуална ориентация да ви казва как да си живеете живота или че според него вашият брак е разврат?

И последно.

В писмото си твърдите, че „някакви нарушени права на тази общност, са напълно несъстоятелни и не по-малко провокативни“. Няколко реда по-долу обаче казвате, че се притеснявате от сблъсъци. Как според вас тези две изречения си кореспондират едно с друго. Знаете ли какво казвате всъщност? „Никой не забранява на хората с различна сексуална ориентация да я изповядват, но ако някой разбере, че го правят има пълното право да ги пребие от бой за наказание?“.

Не трябва ли, ако утре парадът се проведе и наистина има сблъсъци, да се притесним от нападателите, а не от нападнатите? Не трябва ли да търсим проблема в хората, които апелират за насилие, а не в тези, които апелират за любов? Мен лично много повече ме е страх да живея в свят със злобни и комплексирани хора, отколкото с такива, които си лягат с човек от техния пол. Явно вие не мислите така и аз няма да тръгна да ви убеждавам в обратното, защото това противоречи с моето мислене. Либералните ценности, от които вие толкова много се страхувате, всъщност изповядват точно това. Но защо просто не си признаете, че сте хомофоб? Ще ви олекне, наистина. Обръщението ми разбира се е към всички, които се припознават в горните редове.

П.П. Написах този текст с ясното съзнание за шегите, които ще предизвика относно моята сексуалност. Пука ми точно „нула“. Това, че съм хетеросексуален, не ми пречи да изповядвам принципи против омразата. Съответно, ако бях с различна сексуалност, нямаше да се притеснявам от нищо, освен от света, в който съм принуден да живея.
 

Коментари

Още от последните новини