Започва свещеният месец за мюсюлманите Рамазан

Започва свещеният месец за мюсюлманите Рамазан - E-Burgas.com

Днес започва свещеният за мюсюлманите месец Рамазан, който ще продължи до 1 май. На вярващите се препоръчва да прекарват времето си в размисли за бога, да извършват добри дела, да раздават милостиня.

По време на Рамазана мюсюлманите спазват строг пост от зазоряване до залез слънце. Това са дни на опрощение, покаяние и милосърдие.

8500 пакета с основни хранителни продукти ще бъдат раздадени на нуждаещите се по време на свещения месец, съобщават от Главното мюфтийство. Голяма част от хуманитарната помощ ще бъде насочена към бежанците от Украйна и ще бъде изпратена по местата, където те са настанени.

По случай Рамазан президентът Румен Радев ще бъде домакин на празничната вечеря ифтар, съобщават от Българското национално радио. На нея са поканени представители от всички официални вероизповедания в България, представители на дипломатическия корпус у нас, дейци от сферата на културата, образованието и науката.

Домакинството на президента на тържествената вечеря ифтар е израз на уважение към религиозният празник и традициите на мюсюлманите у нас.

Свързани статии
Врменно затваряме границата за лица и превозни средства идващи от Турция
Тагове
рамазан мюсюлмани
Коментари

Още от последните новини