Започва общинската кампания за превенция на слънчевите изгаряния

Започва общинската кампания за превенция на слънчевите изгаряния - E-Burgas.com

На прага сме на лятото и трябва да помислим за рисковете от слънцето върху нашето здраве. Затова Община Бургас продължава и тази година с провеждането на здравно-информационната кампания „Слънце, здравей!“. Първата част от превантивната кампания ще бъде на 25 юни, от 16:30 часа в района на Експо център „Флора“.

Там ще има обособена зона, в която  ще се организират арт ателиета за малчуганите и безплатни консултации относно дерматологичните грижи през летния сезон. Паралелно с това доброволци на БМЧК ще раздават брошури и анкетират минувачите, относно водния травматизъм.

Кампанията се организира от Община Бургас, съвместно с партньорски организации и има за цел превенция на слънчевите изгаряния.

Експертите призовават хората да се забавляват под слънцето, но с отговорност към себе си и да не забравят да ползват фотозащитен крем, да носят слънчеви очила, шапки и дрехи, изработени от естествени тъкани и светъл цвят и да прекарват времето от 12.00 до 16.00 часа на закрито или сенчесто място с приемане на достатъчно количество вода.

Коментари

Още от последните новини