Започна подаването на документи за прием в профилираните и професионалните гимназии след 7- ми клас

Започна подаването на документи за прием в профилираните и професионалните гимназии след 7- ми клас - E-Burgas.com

Започна подаването на документи за прием в профилираните и професионалните гимназии след 7- ми клас. Кандидатстването става само по електронен път, но има възможност за консултации в училищата.

Подаването на документи за участие в първото и второто класиране за гимназиите след 7 клас ще продължи три дни до 7-ми юли.

За трета поредна година подаването на документи се осъществява само електронно. Това може да стане по няколко начина: родителят и детето да влязат в системата на МОН през компютър и да попълнят желаните паралелки, на място в училището с помощта на учители или документите да се изготвят от учители с подписа на родител.

"Най-важното е паралелките, които се посочват, да бъдат съобразени с резултатите на самия ученик. Просто да огледат целия списък и да изберат наистина тези, в които биха пожелали да учат, и нека да ги впишат всичките. Системата позволява да бъдат вписани неограничен брой желания", каза Ваня Станчева, председател на Комисията по приема от РУО - София.

Платформата за кандидатстване е отворена 24 часа в денонощието.

"Можем сами обаче стане ли грешка, грешката трудно се поправя, така че аз и миналата година имам седмокласник, решихме да дойдем да се консултираме със специалисти, които това правят непрекъснато и поради тази причина сме тук", споделя родител.

Първото класиране ще бъде обявено на 13 юли.

Коментари

Още от последните новини