Започна генерален ремонт на читалището в Мъглен

Започна генерален ремонт на читалището в Мъглен  - E-Burgas.com

В края на 2019 г. Народно читалище "Пробуда 1929" с.Мъглен, община Айтос тържествено отбеляза 90-годишен юбилей. Красивият празник обаче не беше на сцената, защото читалищната сграда от месеци е заключена. Причината - опасна е за ползване и се нуждае от спешен ремонт.

Пак в края на миналата година Общинската администрация спечели финансиране по проект за генерален ремонт на единственатаа културна институция в селото, на стойност близо 400 хил. лв. Община Айтос обяви публично състезание за избор на изпълнител на строителните дейности по проект „Авариен ремонт на читалище „Пробуда“ в УПИ X, кв. 14 по плана на с.Мъглен, общ. Айтос”. Предметът на обществената поръчка включваше първият основен ремонт на читалището от десетилетия насам.

Девет бяха фирмите кандидати за изпълнител на обществената поръчка. Комисията класира на първо място "МИДИЯ ИНФРАСТРУКТУРНО СТРОИТЕЛСТВО" ООД - Бургас. Официалният старт на ремонтът беше даден на 22 април. Според шефа на фирмата Димитър Янакиев, в резултат "мъгленци ще има едно чисто ново читалище".

Коментари

Още от последните новини