Закопчаха "муле" на нагли телефонни измамници в Бургас

Закопчаха

26-годишен мъж от село Черник е бил задържан след съвместните полицейски действия на служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас. Мъжът помагал на телефонни измамници в Бургас в качеството си на "муле".

През последните десет дни той взел крупни суми от две възрастни жени в Бургас. На 8 декември той прибрал торбичка със сумата от 5 500 евро, 600 лева и 1 000 турски лири, собственост на 77 годишна бургазлийка, живееща на ул. "Проф. Асен Златаров". Жената била измамена по класическия механизъм "оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници". 

Пет дни по-късно мъжът взел и сумата от 2 500 лева, 150 евро и множество златни накити, собственост на 75 годишна бургазлийка, живееща на ул. "Георги Кирков", която била измамена по същата позната схема.

Мъжът е задържан с полицейска заповед за срок от 24 часа, като направил пълни самопризнания. Намерени и иззети са сумата от 5 560 лева, 150 евро и множество златни накити. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на Р.И. продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас. 

Коментари

Още от последните новини