Задържаха още седем роми за Великденския им купон в Победа

Задържаха още седем роми за Великденския им купон в Победа - E-Burgas.com

Общо седем човека са задържани в бургаския квартал Победа заради камъните по патрулките, в навечерието на Великден , когато ентусиазираните роми бяха изнесли уредби на ул. „Тамара“ в гетото и озвучаваха района. Всички задържани са на възраст между 32 и 42 години и са обитатели на квартала.

От МВР припомнят, че нанасянето на материалните щети последва полицейско разпореждане за прекратяване на силната музика, чрез съставянето на акт на живеещите в квартала, извадили на пътното платно озвучителни уредби, възпроизвеждащи високата музика. При излизането от квартала в посока Участък „Победа”, полицейския автомобил „Опел Астра” е замерван с различни предмети, като са нанесени побитости по купето на автомобила.

На следващия ден около 09:40 ч. във връзка със задържането на лица по образувано на 30.04.т.г. досъдебно производство са посетени адреси в гетото. При изтеглянето на служебните полицейски автомобили по ул. „Тамара“ е забелязан младеж, държащ в ръка парче от тухла, който се опитал да я хвърли. Същият отправял закани и заплахи към полицаите, поради което е задържан и отведен в Първо Районно управление. Срещу 21-годишния мъж е образувано бързо полицейско производство.

Коментари

Още от последните новини