За работа във Великобритания чужденците трябва да кандидатстват за виза

За работа във Великобритания чужденците трябва да кандидатстват за виза - E-Burgas.com

От днес всички чужденци, включително от ЕС, които искат да работят в Обединеното кралство от 1 януари, ще трябва да кандидатстват онлайн за виза предае "БНР".Свободното движение на хора от и към ЕС приключва на 31 декември.

Министрите твърдят, че новите имиграционни мерки ще бъдат „прости и гъвкави“ по новата точкова система.

Гражданите от ЕС и техните семейства, които вече живеят в Обединеното кралство преди 31 декември, не е необходимо да минават през новата схема, а само да кандидатстват за получаване на статут на уседналост, като имат време да сторят това до 30 юни 2021 година.

Ако документите им бъдат уважени, те ще могат да останат в страната и да се ползват от същите помощи като британските граждани в случай, че останат безработни.

Схемата не засяга ирландските граждани.

Новата имиграционна схема ще определя кой може да идва и да работи във Великобритания след 1 януари.

Молбите за квалифицирани работници ще бъдат оценявани по точкова система, подобна на тази в Австралия. Точки ще се дават на базата на конкретните умения, на владеенето на английски език и годишното възнаграждение, което трябва да бъде най-малко 25 600 паунда.

Очаква се разходите по кандидатстването да бъдат между 610 и 1400 паунда като кандидатите ще трябва да докажат, че имат достатъчно средства да се издържат и да представят документ за самоличност. Очаква се до три седмици кандидатите да научат дали молбите им са били уважени.

Коментари

Още от последните новини