За първи и единствен път бургазлии ще се насладят на докуемнталния спектакъл „Апарт“

За първи и единствен път бургазлии ще се насладят на докуемнталния спектакъл „Апарт“ - E-Burgas.com

Културна организация „ Арт ателие”  и Театър „ Азарян” представят на бургазлии документалния спектакъл „Апарт“. Зрителите ще го видят премиерно на 11 юни от 19 часа на сцената на ДТ „Адриана Будевска“.

Апарт" е дебютен режисьорски опит на Илко Ганев. Представлението, което борави със средствата на пърформанса и въздейства като арт инсталация.  Публиката  ще съпреживее уникален експеримент, съчетаващ в себе си интерактивно поднесени документални текстове, съчинения, разкази и интервюта за живота на едни от най-обичаните артисти.Историите за света на киното и театъра са разказани от авторите на сборника "Артисти със сребро в косите" и събрани в драматургична рамка от актрисата Людмила Сланева.

Заглавието "Апарт" идва от термин в театъра, който означава думи на персонажа, произнесени директно към публиката.

В спектакъла са използвани документални разкази и интервюта на бележити български режисьори и актьори като Крикор Азарян, Леон Даниел, Наум Шопов, Гинка Станчева, Емилия Радева, Мария Стефанова, Жоржета Чакърова, Гергана Кофарджиева, Ицхак Финци, Никола Петков, Красимира Казанджиева, Стефан Германов, Стефан Илиев – Чечо, Христо Домусчиев и др.

Вълненията, мислите и емоциите на нашите легендарни артисти ще бъдат разказани от младите актьори Антъни Пенев, Бориса Сарафова, Димитър Крумов, Надя Керанова, Петя Бончева и Севар Иванов. Визуалната среда и видеомапинга са дело на Владислав Илиев, а в подготовката на видеоинсталацията участват Павел Павлов, Александър Ковачев, Александра Апостолова и фотографът Светослав Караджов."Как бързо тече времето и колко е преходно всичко е основното, което ни интересуваше, докато репетирахме. Артистът винаги изглежда малко "в повече". В интервютата на известни актьори, както и на някои забравени вече такива, открихме за пореден път, че човекът в артиста е особена порода. Погледнат отстрани актьорът често изглежда като луд. Но той по-скоро е ДРУГАДЕ. И може да те заведе там." , споделя режисьорът Илко Ганев. Артистът е "особен род животно". Не е като другите хора. Мисля, че спектакълът "Апарт" се занимава и с тази тема. А тя е моя тема отдавна.", допълва актрисата Людмила Сланева, която е компилирала текстовете и интервютата на легендарните артисти специално за проекта. Самата тя е завършила актьорско майсторство при големия КрикорАзарян.

СПЕКТАКЪЛЪТ ЩЕ СЕ ИГРАЕ НА 11 ЮНИ ОТ 19ч В ДТ”А.БУДЕВСКА” . БИЛЕТИ НА КАСА „ ЧАСОВНИКА”. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ТЕЛ .0894/898-098

Галерия
Коментари

Още от последните новини